Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Składniki
Margarynę utrzeć, następnie dodawać po 1 żółtku i po części cukru. Wymieszać z mąką ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i z proszkiem do pieczenia dodawaną stopniowo po parę łyżek. Wsypać rodzynki namoczone w rumie, wymieszać. Białka ubić na sztywno, następnie wymieszać je z ciastem. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę i piec w średnio nagrzanym piekarniku około 60 minut. Po przestudzeniu wyjąć z formy i polać glazurą utartą z cukru i rumu