Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna, łatwa i szybka w przygotowaniu babka
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Składniki
Wszystkie składniki na babkę powinny mieć temp. pokojową. Masło należy utrzeć z cukrem. Dodać połowę twarogu, zmiksować. Następnie dodać drugą połowę twarogu, skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać szpatułką do masy (już nie miksować). Masę przelać do formy (12x30cm). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godz. Po wystygnięciu polać ciasto lukrem – wymieszać cukier puder z gorącą wodą rozcierając łyżką.
Smacznego :-)