Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna, łatwa i szybka w przygotowaniu babka
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 35
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 35
Składniki
Wszystkie składniki na babkę powinny mieć temp. pokojową. Masło należy utrzeć z cukrem. Dodać połowę twarogu, zmiksować. Następnie dodać drugą połowę twarogu, skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać szpatułką do masy (już nie miksować). Masę przelać do formy (12x30cm). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godz. Po wystygnięciu polać ciasto lukrem – wymieszać cukier puder z gorącą wodą rozcierając łyżką.
Smacznego :-)