Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna, łatwa i szybka w przygotowaniu babka
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38541
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Wszystkie składniki na babkę powinny mieć temp. pokojową. Masło należy utrzeć z cukrem. Dodać połowę twarogu, zmiksować. Następnie dodać drugą połowę twarogu, skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać szpatułką do masy (już nie miksować). Masę przelać do formy (12x30cm). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godz. Po wystygnięciu polać ciasto lukrem – wymieszać cukier puder z gorącą wodą rozcierając łyżką.
Smacznego :-)