Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Być może, będziecie szukać przepisów na różnego rodzaju babki i babeczki. Dlatego ja, już w przedświątecznym klimacie upiekłam i wystroiłam babkę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10053
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2687
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3924
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10053
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2687
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3924
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać śmietankę i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń w proszku. Zmiksować. Na koniec dodać płatki czekoladowe i wymieszać łyżką. Jeśli nie macie płatków czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50-60 minut. Do suchego patyczka. Wystudzoną babkę udekorować lukrem, lub polewą.