Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest i ona - dla mnie babka idealna! Dlaczego? Bo jest delikatna, puszysta, a do tego wilgotna :) Babka śmietankowa z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich miłośników domowych wypieków. Idealnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy lub kubeczkiem kakao. Jest bardzo smaczna i lekka, dzięki czemu wprost rozpływa się w ustach. Do jej wypieku nie dodajemy tłuszczu, wystarczy śmietana :D Pieczenie jest łatwe i przyjemne, a zapach jaki wypełnia dom tylko kusi nasze kubki smakowe :)
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2491
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 197
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18104
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5403
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2491
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 197
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18104
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5403
Składniki
Śmietanę ubijamy mikserem, a następnie dodajemy do niej kolejno jajka, cukier waniliowy, drobny cukier i ponownie ubijamy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodajemy do ubitych składników i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Powstałe ciasto przekładamy do blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 50 minut. Po ostygnięciu babkę posypujemy cukrem pudrem. *** Cukier puder możemy także zastąpić innymi dodatkami np. lukrem lub czekoladą. Życzę smacznego! :)