Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest i ona - dla mnie babka idealna! Dlaczego? Bo jest delikatna, puszysta, a do tego wilgotna :) Babka śmietankowa z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich miłośników domowych wypieków. Idealnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy lub kubeczkiem kakao. Jest bardzo smaczna i lekka, dzięki czemu wprost rozpływa się w ustach. Do jej wypieku nie dodajemy tłuszczu, wystarczy śmietana :D Pieczenie jest łatwe i przyjemne, a zapach jaki wypełnia dom tylko kusi nasze kubki smakowe :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25904
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3142
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25904
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3142
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Śmietanę ubijamy mikserem, a następnie dodajemy do niej kolejno jajka, cukier waniliowy, drobny cukier i ponownie ubijamy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą, dodajemy do ubitych składników i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Powstałe ciasto przekładamy do blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 50 minut. Po ostygnięciu babkę posypujemy cukrem pudrem. *** Cukier puder możemy także zastąpić innymi dodatkami np. lukrem lub czekoladą. Życzę smacznego! :)