Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i pyszna babka z dodatkiem kwaśnej śmietany
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Jajka ubijam z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę. Zmniejszam obroty o połowę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i następnie dodaję na zmianę z kwaśną śmietaną do masy jajecznej. Wyłączam mikser, dodaję płatki migdałów i mieszam delikatnie łopatką. Foremkę na babkę o średnicy w szerszej części 20-22 cm smaruję dokładnie masłem, wlewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut. Następnie wyłączam piekarnik i babkę zostawiam jeszcze w zamkniętym piekarniku na 5 minut.
Następnie wyciągam babkę z piekarnika, kiedy lekko wystygnie, wyciągam ją z formy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie posypuję babkę cukrem pudrem. Babkę możecie też polać lukrem lub czekoladą. Świetnie smakuje z bitą śmietaną. Babka śmietankowa z migdałami gotowa. Smacznego