Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowa babka świąteczna z dodatkiem smalcu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz utrzeć, dodać żółtka oraz trochę cukru i połączyć z mąką. Wlać drożdże rozrobione w małej ilości mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z resztą cukru, wymieszać i wyłożyć do przygotowanej formy i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około pół godziny do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.