Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowa babka świąteczna z dodatkiem smalcu.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 522
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 522
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz utrzeć, dodać żółtka oraz trochę cukru i połączyć z mąką. Wlać drożdże rozrobione w małej ilości mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z resztą cukru, wymieszać i wyłożyć do przygotowanej formy i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około pół godziny do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.