Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowa babka świąteczna z dodatkiem smalcu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz utrzeć, dodać żółtka oraz trochę cukru i połączyć z mąką. Wlać drożdże rozrobione w małej ilości mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z resztą cukru, wymieszać i wyłożyć do przygotowanej formy i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około pół godziny do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO.