Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Festiwal dla oka i podniebienia!Babka szpinakowa z truskawkami, bialym ganache i kandyzowanymi platkami róz!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1801
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1801
Składniki
Jajka,cukie ,wanilie dobrze ubiajmy.Dodajemy olej.Dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i na koniec bardzo dobrze odcisniety i zbledowany szpinak szpinak . Ciasto wylewamy do wysmarowanej maslem Keksówki 28-11 cm. Na górze ciasta ukladamy truskawki.
Pieczemy 180 stopni góra/dól przez ok.45 min Bialy Ganache: 40g bialej czekolady ,rozpuszczonej w kapieli wodnej 120ml smieranki kremówki,cieplej wlewamy do czekolady i dobrze mieszamy-gotowe!Odstawiamy do ostygniecia i wlewamy na babke. SMACZNEGO!