Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Festiwal dla oka i podniebienia!Babka szpinakowa z truskawkami, bialym ganache i kandyzowanymi platkami róz!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Jajka,cukie ,wanilie dobrze ubiajmy.Dodajemy olej.Dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i na koniec bardzo dobrze odcisniety i zbledowany szpinak szpinak . Ciasto wylewamy do wysmarowanej maslem Keksówki 28-11 cm. Na górze ciasta ukladamy truskawki.
Pieczemy 180 stopni góra/dól przez ok.45 min Bialy Ganache: 40g bialej czekolady ,rozpuszczonej w kapieli wodnej 120ml smieranki kremówki,cieplej wlewamy do czekolady i dobrze mieszamy-gotowe!Odstawiamy do ostygniecia i wlewamy na babke. SMACZNEGO!