Do góry

Desery Przepis na:

Babka ucierana

Babka ucierana

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3692

Dodano:

Odsłon: 11502

Jedyna ulubiona babka ucierana pochodząca zeszytu mojej mamy

Składniki

  • 20 dkg mąki pszennej, 5 dkg maki kartoflanej, 10 dkg masła, 12 dkg cukru pudru, sok z cytryny, cukier waniliowy 5 jajek,
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia kakao
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka ucierana

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy po żółtku ciągle miksując. Dodajemy sok z cytryny i wanilię Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ubijamy białka i stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Odkładamy trochę masy do drugiej miseczki i dodajemy kakao. Białą masę wylewamy do keksówki. Kupkami kładziemy na wierzch masę kakaową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń