Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyna ulubiona babka ucierana pochodząca zeszytu mojej mamy
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33523
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 122
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 244
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33523
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 122
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 244
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy po żółtku ciągle miksując. Dodajemy sok z cytryny i wanilię Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ubijamy białka i stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Odkładamy trochę masy do drugiej miseczki i dodajemy kakao. Białą masę wylewamy do keksówki. Kupkami kładziemy na wierzch masę kakaową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka.