Do góry

Desery Przepis na:

Babka Ucierana.

Babka Ucierana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2524

Dodano:

Odsłon: 4309

Doskonała na Wielkanoc.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ucierać margarynę z cukrem, dodać żółtka, ucierać, dodać sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem.
    Ciasto podzielić na dwie połowy, do jednej dodać kakao i wymieszać.

  3. Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
    Wyłożyć jasne ciasto na blachę, potem ciemne.
    Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń