Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1750
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1750
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Składniki
Ucierać margarynę z cukrem, dodać żółtka, ucierać, dodać sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na dwie połowy, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć jasne ciasto na blachę, potem ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok. 45 minut.