Desery Przepis na:
Babka Ucierana.

Składniki
- Jajo kurze 6szt
- margaryna do pieczenia
- Sok z połowy cytryny
- cukier kryształ szklanka
- proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
- mąka pszenna ok 1,5 szklanki
- kakao 2 łyżki
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ucierać margarynę z cukrem, dodać żółtka, ucierać, dodać sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.
-
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem.
Ciasto podzielić na dwie połowy, do jednej dodać kakao i wymieszać. -
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Wyłożyć jasne ciasto na blachę, potem ciemne.
Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok. 45 minut.
Komentarze do przepisu (0)