Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 84
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 397
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 163
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 84
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 397
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 163
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Składniki
Ucierać margarynę z cukrem, dodać żółtka, ucierać, dodać sok z cytryny i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na dwie połowy, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć jasne ciasto na blachę, potem ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok. 45 minut.