Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna na niedzielę lub święta.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11916
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11916
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i partiami dosypuj do masy jajecznej.
Cienkim strumieniem wlej olej i wodę i wymieszaj na małych obrotach do połączenia.
Gotowe ciasto podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao a do drugiej mąkę. Wymieszaj
Keksówkę o wymiarach 13x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlej na przemian ciasto białe, ciemne aż do wyczerpania. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.