Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna na niedzielę lub święta.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12511
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i partiami dosypuj do masy jajecznej.
Cienkim strumieniem wlej olej i wodę i wymieszaj na małych obrotach do połączenia.
Gotowe ciasto podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao a do drugiej mąkę. Wymieszaj
Keksówkę o wymiarach 13x25 wyłóż papierem do pieczenia i wlej na przemian ciasto białe, ciemne aż do wyczerpania. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.