Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć babki. Wrzucam zatem prosty przepis na szybką babkę. Babeczka przepyszna, na masełku, rewelacja. Poniżej przepis na formę do babki z kominem (średnica 26 cm).
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2033
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3304
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6741
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2033
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9632
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3304
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6741
Składniki
Formę wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 170 stopni góra-dół. Jajka razem z cukrem i cukrem z wanilią ubić mikserem na szybkich obrotach na gęstą puszystą masę. Suche składniki, czyli obie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Roztopione masło wystudzić, ma być letnie. Do ubitej masy jajecznej wsypywać partiami mąki na mniejszych obrotach miksera. Na koniec powoli wlewać masło i dalej ubijać do połączenia składników. Ciasto wlać do formy i włożyć do piekarnika. Piec 40-45 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu chwilę studzić w formie, potem przełożyć na kratkę. Górę babki posypałam cukrem pudrem, polałam polewą czekoladową i dodatkowo przyozdobiłam kandyzowaną skórką pomarańczową. SMACZNEGO!!!