Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć babki. Wrzucam zatem prosty przepis na szybką babkę. Babeczka przepyszna, na masełku, rewelacja. Poniżej przepis na formę do babki z kominem (średnica 26 cm).
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6895
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Formę wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 170 stopni góra-dół. Jajka razem z cukrem i cukrem z wanilią ubić mikserem na szybkich obrotach na gęstą puszystą masę. Suche składniki, czyli obie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Roztopione masło wystudzić, ma być letnie. Do ubitej masy jajecznej wsypywać partiami mąki na mniejszych obrotach miksera. Na koniec powoli wlewać masło i dalej ubijać do połączenia składników. Ciasto wlać do formy i włożyć do piekarnika. Piec 40-45 minut do suchego patyczka.
Po wyjęciu chwilę studzić w formie, potem przełożyć na kratkę. Górę babki posypałam cukrem pudrem, polałam polewą czekoladową i dodatkowo przyozdobiłam kandyzowaną skórką pomarańczową. SMACZNEGO!!!