Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo łatwa babka wielkanocna , długo zachowuje świeżość , lekko wilgotna i aromatyczna:
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15793
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4775
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 477
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15793
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4775
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 477
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę , ubijając dolewaj porcjami olej . Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj do połączenia składników . Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą. Ciasto przelej do formy i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.