Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo łatwa babka wielkanocna , długo zachowuje świeżość , lekko wilgotna i aromatyczna:
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2408
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4401
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74612
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2408
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4401
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74612
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę , ubijając dolewaj porcjami olej . Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj do połączenia składników . Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą. Ciasto przelej do formy i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.