Do góry

Desery Przepis na:

Babka włoska

Babka włoska

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4062

Dodano:

Odsłon: 20164

Bardzo smaczna ,prosta w wykonaniu babka a przede wszystkim zawsze się udaje.

Składniki

  • -7 jaj
  • - 40 dkg mąki tortowej
  • -10 dkg ziemniaczanej
  • -37 dkg masła lub margaryny
  • -30 dkg cukru
  • -1 cytryna
  • -1/3 szklanki mleka
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -5 dkg rodzynek
  • - olejek cytrynowy
  • Polewa czekoladowa
  • -1 czekolada deserowa
  • -1 łyżka masła
  • -6 łyżek mleka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babka włoska

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Tłuszcz z cukrem utrzeć do białości dodać kolejno żółtka ,sok z jednej cytryny ,mąkę i proszek rozpuszczony w mleku ,olejek cytrynowy, rodzynki a na sam koniec ubite białka ,delikatnie całość mieszając.Piec około 1 godziny .Babkę polewamy czekoladą mleczną lub deserową lukrem, dekoracja (według uznania)

  2. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń