Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 654
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 967
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 654
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 967
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy i ponownie wymieszać . Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 45 minut w temperaturze 170 C . Upieczoną babkę polukrować Smacznego