Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11920
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16324
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5220
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11920
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16324
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5220
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu olej i zmiksować.
Ciasto podzielić na dwie części. Większą część wylać na blachę a do mniejszej dodać kajmak i zmiksować. Wyłożyć na ciasto białe.
Piec w 150 stopniach do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.