Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu olej i zmiksować.
Ciasto podzielić na dwie części. Większą część wylać na blachę a do mniejszej dodać kajmak i zmiksować. Wyłożyć na ciasto białe.
Piec w 150 stopniach do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.