Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAKA TROCHE INNA BABKA ALE NAPRAWDE SMACZNA
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10663
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 207
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 755
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10663
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 207
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 755
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier,stopniowo żółtka,majonez.
Mąkę /przesianą/ z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao /przesianne/ do drugiej kisiel /suchy/ Ja dodaje wiśniowy albo cytrynowy.
Blaszke z kominkiem wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Część ciasta z kisielem wlać do blaszki, dodać ciasto z kakao /przesianym/ ,a następnie pozostałe ciasto z kisielem.
Piec 40 min. w temp. 180
Udekorować według uznania. Ja polewam ciasto rozpuszczoną czekoladą a jeśli daję kisiel cytrynowy polewam lukrem cytrynowym