Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAKA TROCHE INNA BABKA ALE NAPRAWDE SMACZNA
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5026
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13566
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7642
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5026
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13566
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7642
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier,stopniowo żółtka,majonez.
Mąkę /przesianą/ z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao /przesianne/ do drugiej kisiel /suchy/ Ja dodaje wiśniowy albo cytrynowy.
Blaszke z kominkiem wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Część ciasta z kisielem wlać do blaszki, dodać ciasto z kakao /przesianym/ ,a następnie pozostałe ciasto z kisielem.
Piec 40 min. w temp. 180
Udekorować według uznania. Ja polewam ciasto rozpuszczoną czekoladą a jeśli daję kisiel cytrynowy polewam lukrem cytrynowym