Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę piekłam z przepisu na zebrę tylko nie dodałam kakao. Wyszły super, a z makiem to mój faworyt.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99999
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99999
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem.
Do ubitych białek dodajemy masę żółtkowa i dokładnie miksujemy.
Mąkę mieszamy z olejem i pepsi.
Tak przygotowana mieszankę dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie miksujemy.
Formę na babkę z kominem smarujemy masłem. Do formy nakładamy ciasta na 1/2 wysokości foremki.
A na ciasto wykładamy masę makową .
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C, piekłam przez 65 minut.
Po upieczeniu babkę studzimy na kratce. Babkę oblałam lukrem i posypałam kandyzowanymi owocami. Smacznego !!!