Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starych notatek, nadal pyszny i doskonały :) Babka jest wilgotna i długo zachowuje świeżość :)
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Składniki
Czekoladę trę na tarce, a ziemniaki przepuszczam przez praskę. Miękkie masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję imbir, cynamon, sól i cukier waniliowy. Całość mieszam. Wbijam po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodaję połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, następnie 4 łyżki mleka, kolejno drugą połowę mąki i znowu 4 łyżki mleka. Na koniec dodaję czekoladę i ziemniaki. Mieszam, aż składniki się połączą. Ciasto wykładam do keksówki (wykorzystałam foremkę o rozmiarach 35 cm x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-65 minut, do suchego patyczka. Kiedy babka przestygnie, podgrzewam śmietankę i dodaję do niej czekoladę. Po chwili mieszam czekoladę do uzyskania jednolitej masy i wylewam na babkę. Smacznego