Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownica 26 cm
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3116
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3116
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywna pianę. Dodawaj stopniowo 1 szklankę cukru cały czas miksując, następnie zmniejsz obroty miksera na najmniejsze i dodaj żółtka ucierając na najmniejszych obrotach miksera.
Do masy stopniowo dodawaj 2,5 szklanki mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia cały czas miksując na najniższych obrotach.
Następnie stopniowo dodawaj olej i wodę wciąż miksując na najniższych obrotach miksera.
Masę podziel na dwie równe części. Jedną wymieszaj z 3 łyżkami kakao, a drugą z 3 łyżkami mąki pszennej.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia i przelewaj na przemian raz 2 łyżki jasnej masy, a raz 2 łyżki ciemnej masy.
Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 55 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto wystudź w uchylonym piekarniku. Smacznego!