Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są przepyszne. Zgodnie z zasadą, że nic się nie może zmarnować wykorzystałyśmy do nich resztki biszkoptu pozostałego po pieczeniu tortu. Z dodatkiem orzeszków ziemnych i chałwy wyszły doskonałe bajaderki.
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na mostku wieprzowym z zie...
Odsłon: 23
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 408
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na mostku wieprzowym z zie...
Odsłon: 23
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 408
Składniki
Do dużej miski wrzucamy pokruszone resztki ciasta i pozostałe składniki. Mieszamy wszystko rękami, ciasto ma być trochę luźne, ale ma się ładnie kulać w dłoniach.
Jeśli ciasto jest zbyt luźne możemy dodać do niego trochę bułki tartej, jeżeli za twarde odrobinę mleka. Gotowe kulki obtaczamy w posiekanych orzeszkach, przekładamy do papilotek i układamy na talerzu. Odkładamy bajaderki do lodówki na co najmniej dwie godziny, aby stężały.
Pyszne chałwowe bajaderki gotowe!