Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderki z marcepanem

Bajaderki z marcepanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 211

Bajaderki z marcepanem to pyszne kuleczki którym nie można się oprzeć i znikają w oka mgnieniu. Polecam.

Składniki

  • resztki ciast 0,5 kg
  • marcepan 10 dag
  • masło 10 dag
  • cukier 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki
  • śmietanka 30% 2 łyżki
  • likier amaretto 1 łyżka
  • migdały siekane 5 dag
  • orzechy włoskie siekane 5 dag
  • Dodatki:
  • wiórki kokosowe
  • kolorowa posypka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bajaderki z marcepanem

Przygotowanie

  1. Do garnka włożyć masło, dodać śmietankę, cukier i kakao, mieszając zagotować, ostudzić.

  2. Ciasto pokruszyć, dodać starty na tarce marcepan, likier, posiekane orzechy i migdały.

  3. Połączyć z polewą i dokładnie wymieszać.

  4. Z masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych lub kolorowej posypce.

    Tak przygotowane bajaderki odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 03 września Smakowita przekąska do podania gościom :) Ładnie wygląda i na pewno pysznie smakuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń