Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne truskawkowe lody, który z pewnością przypadnie do gustu nie tylko naszym pociechom. Słodkie truskawki i chrupiące płatki migdałów połączone w jeednym doskonałym deserze.
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki. Następnie włożyć je
do garnka, zasypać cukrem i zagotować. Mieszając, gotować 10 minut.
Galaretkę wymieszać ze 100 ml wody, dodać do truskawek i mieszając, lekko podgrzewać jeszcze około minutę.
Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu (w trakcie mieszać, aby się nie przypaliły), dodać miód, wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypać cukier waniliowy. Wymieszać z kwaśną śmietaną, ostudzonymi migdałami w miodzie i masą truskawkową.
4 plastikowe szklanki lub foremki nasmarować tłuszczem (dzięki temu zabiegowi lody będzie łatwiej wyjąć z foremek). Napełnić przygotowaną masą waniliowo-truskawkową i włożyć na noc do zamrażalnika. Powstałe lody wyjąć na 30 minut przed podaniem. Wybić je z foremek na talerzyki, udekorować pokrojonymi w plasterki truskawkami.
Lody zatopione w kawie tak dokładnie oznacza ta nazwa -affogato al caffe. Są...
Odsłon: 354
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1781
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 155
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32531
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3569
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1781
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 155
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32531
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3569
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki. Następnie włożyć je do garnka, zasypać cukrem i zagotować. Mieszając, gotować 10 minut. Galaretkę wymieszać ze 100 ml wody, dodać do truskawek i mieszając, lekko podgrzewać jeszcze około minutę.
Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu (w trakcie mieszać, aby się nie przypaliły), dodać miód, wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypać cukier waniliowy. Wymieszać z kwaśną śmietaną, ostudzonymi migdałami w miodzie i masą truskawkową.
4 plastikowe szklanki lub foremki nasmarować tłuszczem (dzięki temu zabiegowi lody będzie łatwiej wyjąć z foremek). Napełnić przygotowaną masą waniliowo-truskawkową i włożyć na noc do zamrażalnika. Powstałe lody wyjąć na 30 minut przed podaniem. Wybić je z foremek na talerzyki, udekorować pokrojonymi w plasterki truskawkami.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 72
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 243