Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie kruche, biszkoptowe ciasteczka są ulubionym przysmakiem mojej żony i dosyć popularne w cukierni. Czemu nie zrobić je w domu skoro są takie pyszne i proste? Mi brakowało wiecznie czasu, ale na szczęście w końcu go znalazłem i dzielę się z Wami przepisem ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13811
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1589
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15412
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6290
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13811
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1589
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15412
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6290
Składniki
Białka ubijamy na sztywno wraz szczyptą soli, a następnie wsypujemy cukier i ubijamy aż do momentu uzyskania jednolitej, jasnej masy. Następnie dodajemy żółtka wraz z aromatem i ubijamy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Wykładamy po łyżeczce ciasta i posypujemy z wierzchu makiem. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 10-12 minut. Po wystygnięciu łączymy ze sobą końcówki marmoladą. Smacznego!