Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne biszkoptowe ciasto z makiem i kremem cytrynowym na galaretkach z kawałkami brzoskwiń, idealne na święta czy inne okazje, pięknie wygląda na stole, dzieci go uwielbiają.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Ciasto biszkoptowe Do żółtek dodać 2 całe jajka, ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st , ostudzić.
Ciasto makowe Białka ubić na sztywno razem z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem i mak. Połączyć mieszając łyżką. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Ostudź.
Masa Zagotuj 2 szklanki wody w garnku, odstaw, wsyp galaretki i mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, wlej ostudzone ,płynne galaretki, zmiksuj do połączenia. Wymieszaj z pokrojonymi brzoskwiniami.
Ciasto biszkoptowe przekrój wzdłuż na pół. Dolny blat włóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj połową masy ,połóż ciasto makowe, następnie wyłóż drugą połowę masy, na wierzch położ druga połowę ciasta biszkoptowego. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Przed podaniem wierzch posyp cukrem pudrem. Smacznego.