Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bananowe babeczki motylki pochodzi z angielskiej książki do gotowania dla dzieci. Julka wybrała przepis i oczywiście sama była ich twórczynią z moją lekką pomocą.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Banana obieramy ze skórki, a miąższ rozdrabniamy widelcem.
Do miski wrzucamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. W osobnej misce ubijamy jajka z wanilia. Ubite jajka dodajemy do masy maślanej i delikatnie razem miksujemy.
Do mieszanki dodajemy banana i ubijamy. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy.
Przygotowujemy foremkę na średniej wielkości muffiny i wkładamy do niej 8 papilotek na muffiny. Ciastem wypełniamy przygotowane papilotki.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 20-25 minut. Babeczki po upieczeniu studzimy na kratce.
Kiedy babeczki wystygną wówczas odcinamy wierzch babeczek, który kroimy na pół, będzie potrzebny do zrobienia skrzydełek motyla.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy i odkładamy 2 łyżki roztopionej czekolady, będzie nam potrzebna do dekoracji babeczek. Cukier puder miksujemy z masłem. Do masy dodajemy serek i dalej miksujemy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną i lekko ostudzoną czekoladę. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.
Krem przekładamy do rękawa foliowego z końcówką gwiazda i wyciskamy krem na ucięte babeczki. Na krem nakładamy połówki uciętych wierzchołków z babeczek.
Na środku wyciskamy krem tworząc tułów motylka.
Całość obsypujemy cukrem pudrem. Z pozostałej czekolady malujemy kształt motylka na babeczkach jak na zdjęciach poniżej. Smacznego !!!
;-D
;-)))