Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubię zrobić na szybko placuszki na słodko. I zawsze tak jest, że robię je z tego co akurat mam pod ręką. Dziś placuszki z bananami. Szybko, smacznie i nie za bardzo słodko.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka wybić do miski, wlać mleko, dodać cukier i wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać aż nie będzie grudek. Banany obrać i rozgnieść widelcem po czym dodać do ciasta i wymieszać. Patelnię rozgrzać, wlać olej i nalewać porcje ciasta. Smażyć placuszki na złoto brązowy kolor z obu stron a potem placuszki po wyjęciu z patelni odsączyć na ręczniku papierowym. Odsączone placuszki układać na talerzu, posypać cukrem pudrem i udekorować malinami i miętą.