Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach, meeega bananowy, bez pieczenia. W sam raz na zblizające się upały :-)
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1491
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 766
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1045
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1491
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 766
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1045
Składniki
Spód: Herbatniki utrzeć malakserem lub rozkruszyć wałkiem na drobny "piasek", wymieszać ze stopionym masłem do połaczenia składników. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć mokrym piaskiem ciasteczkowym, wygładzić i przycisnąć. Wstawić do lodówki. W tym czasie 2 galaretki rozpuścić w 200ml wrzatku, lekko przestudzić. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem. Banany zmiksować blenderem na gładką masę i dodac do masła. Utrzeć do połączenia się składników. Do masy bananowej wlac galaretkę, dokładnie wymieszać. Mase wylać na spód ciasteczkowy, wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje na wierzch pokroić banana i zalać całość galaretką rozpuszczoną w 500ml wrzątku i lekko tężejącą.
Schłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 48
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 55