Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach, meeega bananowy, bez pieczenia. W sam raz na zblizające się upały :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 295
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 76
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 141
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17066
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 295
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 76
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 141
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17066
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Składniki
Spód: Herbatniki utrzeć malakserem lub rozkruszyć wałkiem na drobny "piasek", wymieszać ze stopionym masłem do połaczenia składników. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć mokrym piaskiem ciasteczkowym, wygładzić i przycisnąć. Wstawić do lodówki. W tym czasie 2 galaretki rozpuścić w 200ml wrzatku, lekko przestudzić. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem. Banany zmiksować blenderem na gładką masę i dodac do masła. Utrzeć do połączenia się składników. Do masy bananowej wlac galaretkę, dokładnie wymieszać. Mase wylać na spód ciasteczkowy, wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje na wierzch pokroić banana i zalać całość galaretką rozpuszczoną w 500ml wrzątku i lekko tężejącą.
Schłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)