Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany uwielbiamy w każdej formie, a w wersji ciasta na zimno z dodatkiem maślanych herbatników, puszystego kremu budyniowego i orzeźwiającej galaretki to prawdziwy raj dla łakomczuchów. Aby banany prezentowały się na cieście w najbardziej zachęcający sposób i nie ciemniały, obierz je krótko przed pokrojeniem i użyciem, a dodatkowo skrop sokiem z cytryny.
Tortownica o średnicy 24cm
Do garnka wlej szklankę mleka i dodaj cukier, aby się rozpuścił podczas podgrzewania. W miseczce rozmieszaj proszek budyniowy z resztą mleka i żółtkami. Wlej masę na gotujące mleko i ugotuj budyń, a następnie odstaw do zupełnego wystudzenia.
Obierz banany, zblenduj je na puree i dodaj sok z cytryny, wymieszaj. W dużej misce zmiksuj serek, dodaj puree bananowe oraz wystudzony budyń.
Rozpuść galaretkę w 250 ml wrzątku i pozostaw do przestudzenia. Obierz banany, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrusz bardzo drobno herbatniki – możesz je włożyć do woreczka strunowego i rozgnieść wałkiem do ciasta lub zmielić w blenderze na piasek. Rozpuść masło i połącz z herbatnikami.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i rozgnieć na całej jej powierzchni połowę herbatnikowego „ciasta”. Ugnieć mocno łyżką. Na spodzie rozłóż połowę masy serowej, na niej połowę porcji bananów, następnie ponownie herbatnikowe „ciasto” (lekko ugnieć) i resztę masy. Wstaw tortownicę na 15 minut do lodówki, następnie wyjmij, ułóż pozostałą część bananów i zalej zastygająca galaretką. Schładzaj w lodówce przez kilka godzin.
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1150
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 142
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 177
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1150
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 142
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 177
Składniki
Do garnka wlej szklankę mleka i dodaj cukier, aby się rozpuścił podczas podgrzewania. W miseczce rozmieszaj proszek budyniowy z resztą mleka i żółtkami. Wlej masę na gotujące mleko i ugotuj budyń, a następnie odstaw do zupełnego wystudzenia.
Obierz banany, zblenduj je na puree i dodaj sok z cytryny, wymieszaj. W dużej misce zmiksuj serek, dodaj puree bananowe oraz wystudzony budyń. Rozpuść galaretkę w 250 ml wrzątku i pozostaw do przestudzenia. Obierz banany, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrusz bardzo drobno herbatniki – możesz je włożyć do woreczka strunowego i rozgnieść wałkiem do ciasta lub zmielić w blenderze na piasek. Rozpuść masło i połącz z herbatnikami.
Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem i rozgnieć na całej jej powierzchni połowę herbatnikowego „ciasta”. Ugnieć mocno łyżką. Na spodzie rozłóż połowę masy serowej, na niej połowę porcji bananów, następnie ponownie herbatnikowe „ciasto” (lekko ugnieć) i resztę masy. Wstaw tortownicę na 15 minut do lodówki, następnie wyjmij, ułóż pozostałą część bananów i zalej zastygająca galaretką. Schładzaj w lodówce przez kilka godzin.
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 62
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 121