Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto bez pieczenia. Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka lat temu w prezencie ślubnym. Chętnie i często korzystamy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Składniki
Galaretki przygotować w dwóch osobnych szklankach z połowy ilości wody podanej na opakowaniu. Miękkie masło utrzeć z pudrem na puch, dodać żółtka i roztarte banany. Na koniec wlać jedną wystudzoną galaretkę. Herbatniki namoczyć w letnim mleku, ułożyć w blaszce. Na herbatniki wylać ciasto bananowe. Ciasto lekko schłodzić , potem zalać galaretką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała.