Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto bez pieczenia. Przepis pochodzi z książki którą dostałam kilka lat temu w prezencie ślubnym. Chętnie i często korzystamy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Składniki
Galaretki przygotować w dwóch osobnych szklankach z połowy ilości wody podanej na opakowaniu. Miękkie masło utrzeć z pudrem na puch, dodać żółtka i roztarte banany. Na koniec wlać jedną wystudzoną galaretkę. Herbatniki namoczyć w letnim mleku, ułożyć w blaszce. Na herbatniki wylać ciasto bananowe. Ciasto lekko schłodzić , potem zalać galaretką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała.