Do góry

Desery Przepis na:

Banany smażone w cieście naleśnikowym, podane z syropem klonowym:

Banany smażone w cieście naleśnikowym, podane z syropem klonowym:

Autor:

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 3083

Dodano:

Odsłon: 185

Przygotowuję je dla najmłodszych członków naszej rodziny ale i starsi chętnie po nie sięgają.

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli i cukru
  • 1 duże całe jajko
  • 2 łyżki oleju i tyle mąki, by ciasto miało gęstość słodkiej śmietanki
  • Dodatkowo:
  • 3-4 banany
  • syrop klonowy, cukier puder lub płynny miód
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły.



  2. Banany obrać, przekroić na pół a każdą połówkę jeszcze przeciąć wzdłuż.
    Zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć z obu stron do delikatnego zrumienienia.
    Odsączyć na papierowym ręczniku.
    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać syropem klonowym albo płynnym miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń