Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, bez wykrawania. Zrobione podobnie jak kluski śląskie lecz z nadzieniem. Wyszły bardzo kruche i pyszne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 95
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2128
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 95
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 173
Składniki
ciasto-Masło, wraz z cukrem, żółtkami i jajkiem, zmiksować. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i zagnieść. Podzielić na dwie części. Z każdej zrobić wałek, pokroić na 8 części.Te znowu pokroić na 4. Z każdej części zrobić troszkę przypłaszczone kulki,jak kluski śląskie.
Układać na blaszce i w środku, zrobić wgłębienia, jakimś trzonkiem drewnianym. nadzienie-Do tych wgłębień ponalewać marmoladę, za pomocą woreczka cukierniczego.
Piec ok.15 min. w 175*C.
esy-Czekoladę rozpuścić nad parą, przelać do rożka papierowego. Polać zimne ciasteczka przez środek, kilka razy.