Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają sie w ustach są bardzo, bardzo kruche wiec trzeba zrobić małe takie na jeden kęs.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94117
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3578
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94117
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2794
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3578
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2349
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy mikserem na jednolitą, jasną masę. Dodajemy przesiane mąki i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Ja jeszcze dodałam trochę soku z cytryny.
Napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ozdobne rozetki. Nie trzeba pozostawiać dużych odstępów, bo ciastka niemal nie urosną.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Ciastka muszą ostygnąć na blasze przez ok. 10 minut inaczej mogą się pokruszyć i dopiero wtedy zdejmować i studzić na kratce.