Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają sie w ustach są bardzo, bardzo kruche wiec trzeba zrobić małe takie na jeden kęs.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421993
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2210
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421993
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2210
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy mikserem na jednolitą, jasną masę. Dodajemy przesiane mąki i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Ja jeszcze dodałam trochę soku z cytryny.
Napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ozdobne rozetki. Nie trzeba pozostawiać dużych odstępów, bo ciastka niemal nie urosną.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Ciastka muszą ostygnąć na blasze przez ok. 10 minut inaczej mogą się pokruszyć i dopiero wtedy zdejmować i studzić na kratce.