Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste ciasto kruche z rabarbarem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8713
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8713
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Składniki
Rabarbar myje obieram ze skorki kroję w drobną kostkę dodaje 2 łyżki cukru i cukier wanilinowy.
Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem mieszam daje na stolnice lub do dużej miski dodaje 2 jajka miękką margarynę i śmietanę i zagniatam kruche ciasto ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2 części polowe wykladam na dno blachy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia na ciasto wykladam rabarbar z cukrami następnie przykrywam całość drogim plackiem ciasta .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i odstawiam do ostygnięcia .