Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste ciasto kruche z rabarbarem
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17029
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17029
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Składniki
Rabarbar myje obieram ze skorki kroję w drobną kostkę dodaje 2 łyżki cukru i cukier wanilinowy.
Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem mieszam daje na stolnice lub do dużej miski dodaje 2 jajka miękką margarynę i śmietanę i zagniatam kruche ciasto ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2 części polowe wykladam na dno blachy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia na ciasto wykladam rabarbar z cukrami następnie przykrywam całość drogim plackiem ciasta .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i odstawiam do ostygnięcia .