Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru ;) Pokombinowałam i to się naprawdę opłacało.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8878
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8878
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
Śliwki kroję na drobne kawałki, dodaję do nich mielone orzechy i zagniatam do połączenia się składników. Masę śliwkowo-orzechową rozprowadzam na niewielkiej blaszce lub w niewielkim naczyniu (u mnie silikonowa forma 8x15cm) wyłożonej/ym papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiam do lodówki. W tym czasie smażę krówkę.
Na patelnię wsypuję erytrol, dodaję śmietankę i masło i całość smażę na średnim ogniu często mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze karmelkowego koloru. Patelnię z krówką odstawiam do przestygnięcia. Blaszkę wyciągam z lodówki i masę śliwkową posypuję połową porcji siekanych orzechów. Na orzechy wykładam krówkę, masę wyrównuję i posypuję drugą połową siekanych orzechów. Blaszkę wstawiam ponownie do lodówki i w tym czasie przygotowuję polewę.
Olej i czekoladę umieszczam w małym garnuszku i rozpuszczam na małym ogniu. Mieszam i ostawiam do lekkiego przestygnięcia. Następnie czekoladę wylewam na masę krówkową i całość wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Schłodzony baton z krówką bez cukru gotowy. Teraz mogę kroić go na kawałki. Smacznego :)