Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsza wersja kokosowych batoników, polecam :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Kaszę jaglaną należy wypłukać na sitku i ugotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej kaszy dodać około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego - stałej części lub płynnej części ok. 8-10 łyżek. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe, migdały mielone i cukier, wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką lub rękami. Blachę mniej więcej o wymiarach 30x25cm wykłozyć papierem do pieczenia (boki również) i wyłozyć masę. Ugnieść ją rękami, żeby była zwarta i odstawić do ostygnięcia, a później na kilka godzin do lodówki.
Czekoladę gorzką rozpuścić w rondelku z ok. 2-3 łyżkami mleczka kokosowego. Schłodzoną masę kokosowo - jaglaną pokroic na kawałki i każdy posmarować czekoladą.
Można posypać wiórkami lub tak jak u mnie płatkami kokosowymi. Przechowywać w lodówce. Smacznego :-)