Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poręczna przekąska owsiana z dodatkiem mango i czekolady... Coś do kawy lub herbaty, ale przyjemne też same w sobie, bo nie przesłodzone i aromatyczne...
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Składniki
Wymieszać płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. Mango i czekoladę pokroić w małą koskę. Ubić masło z cukrem, przez ok. 3 minuty, wbić jajko i ubijać jeszcze minutę. Wsypać płatki z mąką, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dodać mango i czekoladę, wymieszać łyżką do dokładnego połączenia składników. Uformować w blaszce prostokąt o grubości ok. 1 cm. Piec w 180°C przez ok. 25 minut. Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Lekko ciepły prostokąt pokroić w małe prostokąty i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :D