Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowa Zebra z owocami -Miękkie, lekkie dwukolorowe ciasto z owocami. Pieczone z dodatkiem oleju. Szybkie, zawsze wychodzi, jest pyszne! Miska, łopatka, forma. Chwila czasu i jest ciasto;)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4062
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4062
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Składniki
W jednej misce łączymy mąki, sodę, proszek do pieczenia oraz sól. W drugiej misce łączymy jaja z cukrem. Dodajemy jogurt naturalny i olej-mieszamy trzepaczką do połączenia. Suche składniki przesypujemy do mokrych, mieszamy delikatnie łopatką.
Połowę ciasta wylewamy na blaszkę(26x19,5) wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia a do drugiej dodajemy łyżkę kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Wykałaczką robimy esy floresy. Na wierzch układamy świeże owoce u mnie jagody leśne i truskawki. Całość pieczemy w 180 st przez ok. 30 min. Smacznego!