Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki, które upiekłam są bezglutenowe i oczywiście pełne zdrowia ;)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1568
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1568
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 159
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować, a następnie zblendować z mlekiem.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować dokładnie z żółtkami.
Do masy daktylowej z żółtkami dodawać po łyżce kaszy, cały czas blendując do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do całości dodać ubite białka i delikatnie wymieszać, tą samą czynność powtórzyć z mąką jaglaną, a następnie z jagodami i pokruszonymi orzechami nerkowca.
Przełożyć do sylikonowych foremek i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.