Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki, które upiekłam są bezglutenowe i oczywiście pełne zdrowia ;)
Pożywne i sycące smoothie dla bezglutenowców i nie tylko :)
Odsłon: 4885
Przepis dnia
Pierniczki bezglutenowe, świąteczne, miękkie i kruche, prawie jak te glutenow...
Odsłon: 6157
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 92
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 92
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować, a następnie zblendować z mlekiem.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować dokładnie z żółtkami.
Do masy daktylowej z żółtkami dodawać po łyżce kaszy, cały czas blendując do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do całości dodać ubite białka i delikatnie wymieszać, tą samą czynność powtórzyć z mąką jaglaną, a następnie z jagodami i pokruszonymi orzechami nerkowca.
Przełożyć do sylikonowych foremek i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Tradycyjny kujawiok
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Dzisiaj serwuje deser z owoców mieszanych z pysznymi lodami z czerwonej porze...
Odsłon: 6
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Polecam pyszne lody z czerwonej porzeczki ,smak lodów lekko kwaśny, a dodatek...
Odsłon: 14