Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowe babeczki z jagodami

Przepis dnia 2014-08-01
Bezglutenowe babeczki z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 2111

Babeczki, które upiekłam są bezglutenowe i oczywiście pełne zdrowia ;)

Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 5 łyżek mąki jaglanej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • garść daktyli
  • garść orzechów nerkowca
  • 150g jagód
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bezglutenowe babeczki z jagodami

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować, a następnie zblendować z mlekiem.

  2. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  3. Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować dokładnie z żółtkami.

  4. Do masy daktylowej z żółtkami dodawać po łyżce kaszy, cały czas blendując do uzyskania gładkiej konsystencji.

  5. Do całości dodać ubite białka i delikatnie wymieszać, tą samą czynność powtórzyć z mąką jaglaną, a następnie z jagodami i pokruszonymi orzechami nerkowca.

  6. Przełożyć do sylikonowych foremek i piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń