Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy rozpoczyna się sezon na truskawki, ciasto z ich wykorzystaniem, to pierwsza moja kulinarna zachcianka A przed Wami moja pierwsza i co najważniejsze udana próba upieczenia ciasta bez grama glutenu, a przy tym smacznego do ostatniego okruszka
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1255
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1280
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1255
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1280
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Masło roztapiamy i delikatnie studzimy, dodajemy do niego sok i skórkę z cytryny. Jajka ubijamy w całości z cukrem (zostawiamy 1 łyżkę cukru do posypania wierzchu ciasta). Dodajemy masło nie przerywając ubijania. Ustawiamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Miksujemy całość, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Połowę truskawek dodajemy do ciasta i mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do tortownicy, na wierzch układamy resztę truskawek, posypujemy odłożonym cukrem i płatkami migdałowymi. Pieczemy przez 55-60 minut. Smacznego! :)
Jeśli chcesz użyć mąki pszennej, dodaj jej 300 g, ciasto wyjdzie równie smaczne