Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 946
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką. Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką. Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie. Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały. W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)