Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam :-)
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem.
Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką.
Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką.
Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie.
Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie.
Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały.
W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego :-)
Z tego przepisu biszkopt jest bardzo puszysty i zarazem delikatny.
Odsłon: 4917
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1818
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 152
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 229
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4349
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 1818
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 152
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 229
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 4349
Składniki
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką. Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką. Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie. Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały. W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik jagodowy
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Desery
EKSPRESOWE ROGALIKI Z 4 SKŁADNIKÓW
Desery
Mus truskawkowy
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy z dwoma warstwami jest jednym z najbardziej orzeźwiających i...
Odsłon: 1406
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki...
Odsłon: 142