Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam :-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15392
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15392
Składniki
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką. Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką. Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie. Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały. W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)