Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 2606
Dodano: 25.02.2019
Odsłon: 3227
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem.
Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką.
Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką.
Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie.
Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie.
Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały.
W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Nevermore 25 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pączuchy zawsze pyszne :) Kilka takich i ta filiżanka i można mieć kolorowe sny ;) Pycha :) Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 25 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
pięknie wyglądają :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 25 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pychota:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 25 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz