Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam :-)
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1624
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 531
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 386
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1624
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 531
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 386
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Składniki
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Wszystkie suche składniki mieszamy w osobnej misce, a następnie dodajemy do twarogu i mieszamy łyżką. Dodajemy jajka, śmietanę lub jogurt i mieszamy łyżką, a potem ręką. Przygotowujemy sobie miskę z wodą, żeby co jakiś czas moczyć ręce, w ten sposób łatwiej będzie nam ukulać pączusie. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i zmoczonymi dłońmi kulamy pączusie. Układamy je na talerzu, a najlepiej na dwóch, żeby się nie posklejały. W garnku rozgrzewamy sporo oleju. Pączusie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Powinny się same obrócić. Smażymy je na złoto-brązowy kolor, usmażone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)