Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączki na mące bezglutenowej w 15 minut. Pączki są mega puszyste i szybko znikają. Przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy połączyć wszystkie składniki i usmażyć. Znikają jeszcze ciepłe.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wykonanie jest mega proste i nie potrzebna szczególnego poświecenia do przygotowania takich pączków. Do miski wbijamy jajka i dodajemy serki waniliowe, lekko mieszamy aby się składniki połączyły. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Proszek możemy zastąpić sodą, a mąkę bezglutenową pszenną. Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Olej rozgrzewamy. Łyżką nabieramy ciasto, drugą ściągamy prosto na rozgrzany olej. Łyżkę najlepiej jest zanurzyć w gorącym oleju wtedy ciasto łatwo schodzi z łyżki. Tak przygotowane pączusie smażymy na złoty ładny kolor na średnim ogniu. Uważajmy aby nam się za mocno nie spiekły. Jeszcze ciepłe pączki oprószamy cukrem pudrem.