Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, którzy nie mogą jeść glutenu. Przygotowanie potrwa około 15 minut:)
Tortownica 24cm, papier do pieczenia
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3221
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciastka zblenduj, a następnie przełóż do miski i wymieszaj z miękkim masłem. Przełóż masę do tortownicy i włóż do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Przygotuj masę z mascarpone: mascarpone miksuj z cukrem pudrem przez około 4 minuty na najmniejszych obrotach miksera
Przygotuj masę śmietanową: śmietankę, cukier puder oraz cukier waniliowy ubij na sztywno. Następnie masę przełóż do masy z mascarpone i dokładnie wymieszaj łyżką.
Wyjmij spód z lodówki i masę rozprowadź równomiernie po cieście. Następnie na masę serową nałóż umyte i osuszone borówki amerykańskie. Włóż sernik do lodówki na całą noc. Smacznego!