Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię serniki i to w każdej wersji. Naprawdę! Mimo iż sernik z tego przepisu nie jest skomplikowany i lista składników jest dość krótka, smakuje wyśmienicie. Polewa królewska o smaku cytrynowym fajnie komponuje się z serem. Uważam, że jest to bardzo wykwintne ciasto, które możemy upiec na każdą okazję, a nawet bez okazji :) . Ciasto ładnie wygląda i jest pyszne. Do upieczenia sernika używam zawsze sera białego półtłustego. Myślę że jest najlepszy , ponieważ masa serowa nie jest ani za sucha ani za tłusta. Tym ciastem spokojnie mogą się delektować osoby będące na diecie bezglutenowej. W składnikach na ten serniczek nie ma składników zawierających gluten.
Ser przepuszczamy dwa razy (na drobnym sicie) przez maszynkę do mielenia . Margaryna rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy na bok. Białka jaj oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka ucieramy wraz z cukrami na białą masę, dodajemy po trochu zmielony ser. Do masy serowej dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz drewnianą łyżką ubite białka , ciągle mieszając . Na koniec dodajemy rodzynki i dolewamy wystudzoną margarynę. Masę serową przekładamy do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą brytfanki. Pieczemy, w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, ok 40 minut.
Jak zrobić lukier
białko ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny. Wystudzony sernik smarujemy lukrem.
Smacznego!
Sernik z dodatkiem zielonej herbaty matchy i limonki. Jest pyszny, lekki, a p...
Odsłon: 2145
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 16
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 18
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 16
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 559
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 16
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 18
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 16
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 559
Składniki
Ser przepuszczamy dwa razy (na drobnym sicie) przez maszynkę do mielenia . Margaryna rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy na bok. Białka jaj oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka ucieramy wraz z cukrami na białą masę, dodajemy po trochu zmielony ser. Do masy serowej dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz drewnianą łyżką ubite białka , ciągle mieszając . Na koniec dodajemy rodzynki i dolewamy wystudzoną margarynę. Masę serową przekładamy do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą brytfanki. Pieczemy, w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, ok 40 minut.
Jak zrobić lukier białko ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny. Wystudzony sernik smarujemy lukrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 430
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 559