Do góry

Desery Przepis na:

Bezy

Bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1227

Dodano:

Odsłon: 8576

sposób na wykorzystanie białek

Składniki

  • 6 białek
  • 300 gram cukru pudru
  • szczypta soli
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ubijamy białka na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder partiami. Ubijamy do całkowitego roztarcia cukru i do uzyskania lśniącej bardzo gęstej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam jednocześnie dwie blachy na 100 stopni prze 45 minut z termoobiegiem. po tym czasie uchyliłam i wyłączyłam piekarnik.

    Moim zdaniem Bezy warto przechowywać w pudełku plastikowym szczelnie zamkniętym. Nie tracą swojej kruchości.
    smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń