Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Składniki
Ubijamy białka na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder partiami. Ubijamy do całkowitego roztarcia cukru i do uzyskania lśniącej bardzo gęstej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam jednocześnie dwie blachy na 100 stopni prze 45 minut z termoobiegiem. po tym czasie uchyliłam i wyłączyłam piekarnik. Moim zdaniem Bezy warto przechowywać w pudełku plastikowym szczelnie zamkniętym. Nie tracą swojej kruchości. smacznego:)