Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5947
Składniki
Ubijamy białka na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder partiami. Ubijamy do całkowitego roztarcia cukru i do uzyskania lśniącej bardzo gęstej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam jednocześnie dwie blachy na 100 stopni prze 45 minut z termoobiegiem. po tym czasie uchyliłam i wyłączyłam piekarnik. Moim zdaniem Bezy warto przechowywać w pudełku plastikowym szczelnie zamkniętym. Nie tracą swojej kruchości. smacznego:)