Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie . Warte grzechu .Zapraszam na przepis , dzięki któremu poznasz smak doskonałej bezy Czas przygotowania podaję z dodanym czasem suszenia. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/bezy.html
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Składniki
Schłodzone białka ubijamy ze szczyptą soli . Następnie porcjami dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach , aż do uzyskania sztywnej masy. Przygotowane blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ja piekarnik dzielę na trzy części używając do tego kratek ( powinny być na wyposażeniu piekarnika ) Przygotowaną masę wykładam dużą łyżką . Można również użyć rękawa cukierniczego. Z podanych proporcji wychodzą mi trzy spore blaszki. Bezy suszymy na termoobiegu w temperaturze 110-120 stopni przez około 1 godzinę . W zależności jakie bezy chcemy uzyskać, czy suche w środku czy ciągutki należy temperaturę kontrolować jeśli trzeba to regulować.Po upływie około 40 minut blaszki zamieniam miejscami. Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pamiętajmy , że bezy suszymy a nie pieczemy.