Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie . Warte grzechu .Zapraszam na przepis , dzięki któremu poznasz smak doskonałej bezy Czas przygotowania podaję z dodanym czasem suszenia. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/bezy.html
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5893
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5894
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5893
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5894
Składniki
Schłodzone białka ubijamy ze szczyptą soli . Następnie porcjami dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach , aż do uzyskania sztywnej masy. Przygotowane blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ja piekarnik dzielę na trzy części używając do tego kratek ( powinny być na wyposażeniu piekarnika ) Przygotowaną masę wykładam dużą łyżką . Można również użyć rękawa cukierniczego. Z podanych proporcji wychodzą mi trzy spore blaszki. Bezy suszymy na termoobiegu w temperaturze 110-120 stopni przez około 1 godzinę . W zależności jakie bezy chcemy uzyskać, czy suche w środku czy ciągutki należy temperaturę kontrolować jeśli trzeba to regulować.Po upływie około 40 minut blaszki zamieniam miejscami. Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pamiętajmy , że bezy suszymy a nie pieczemy.