Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klasyczne bezy, łatwe w przygotowaniu. Z przepisu wychodzi około 40 małych bezików lub 5 średnich. Wartości odżywcze na cały przepis: 868 kcal | 14,4g białka | 0,4g tłuszczy | 200,8g węglowodanów
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Do czystego i suchego miksera wlać białka, dodać cukier i ubijać do uzyskania odpowiedniej, gęstej masy. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 100°C (góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać bezy na przygotowanej wcześniej blasze.
Piec 3 godz. (100°C). Wysuszone bezy pozostawić do ostudzenia, następnie przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Bezy nadadzą się jako deser lub dodatek do deseru. Smacznego!!