Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klasyczne bezy, łatwe w przygotowaniu. Z przepisu wychodzi około 40 małych bezików lub 5 średnich. Wartości odżywcze na cały przepis: 868 kcal | 14,4g białka | 0,4g tłuszczy | 200,8g węglowodanów
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1935
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 43
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1935
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 43
Składniki
Do czystego i suchego miksera wlać białka, dodać cukier i ubijać do uzyskania odpowiedniej, gęstej masy. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 100°C (góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać bezy na przygotowanej wcześniej blasze.
Piec 3 godz. (100°C). Wysuszone bezy pozostawić do ostudzenia, następnie przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Bezy nadadzą się jako deser lub dodatek do deseru. Smacznego!!