Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klasyczne bezy, łatwe w przygotowaniu. Z przepisu wychodzi około 40 małych bezików lub 5 średnich. Wartości odżywcze na cały przepis: 868 kcal | 14,4g białka | 0,4g tłuszczy | 200,8g węglowodanów
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1545
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231952
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5053
Składniki
Do czystego i suchego miksera wlać białka, dodać cukier i ubijać do uzyskania odpowiedniej, gęstej masy. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 100°C (góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać bezy na przygotowanej wcześniej blasze.
Piec 3 godz. (100°C). Wysuszone bezy pozostawić do ostudzenia, następnie przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Bezy nadadzą się jako deser lub dodatek do deseru. Smacznego!!