Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klasyczne bezy, łatwe w przygotowaniu. Z przepisu wychodzi około 40 małych bezików lub 5 średnich. Wartości odżywcze na cały przepis: 868 kcal | 14,4g białka | 0,4g tłuszczy | 200,8g węglowodanów
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22875
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 509
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22875
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 509
Składniki
Do czystego i suchego miksera wlać białka, dodać cukier i ubijać do uzyskania odpowiedniej, gęstej masy. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 100°C (góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać bezy na przygotowanej wcześniej blasze.
Piec 3 godz. (100°C). Wysuszone bezy pozostawić do ostudzenia, następnie przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Bezy nadadzą się jako deser lub dodatek do deseru. Smacznego!!