Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie lekkie i kruche bezy waniliowe wypełnione są bitą śmietaną i udekorowane sezonowymi owocami. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gus...
Odsłon: 43
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 77
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2798
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gus...
Odsłon: 43
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 77
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2798
Składniki
Do białek dodać sól i ubić, ale nie na sztywno. Porcjami, po łyżce, dodać cukier - cały czas ubijając. Wsypać cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszać.
Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia (zrobić coś w rodzaju niewielkich gniazd). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100-110 st. C i suszyć przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w środku na całą noc.
Udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.