Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie lekkie i kruche bezy waniliowe wypełnione są bitą śmietaną i udekorowane sezonowymi owocami. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10404
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3034
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 822
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10404
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3034
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 822
Składniki
Do białek dodać sól i ubić, ale nie na sztywno. Porcjami, po łyżce, dodać cukier - cały czas ubijając. Wsypać cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszać.
Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia (zrobić coś w rodzaju niewielkich gniazd). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100-110 st. C i suszyć przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w środku na całą noc.
Udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.