Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie lekkie i kruche bezy waniliowe wypełnione są bitą śmietaną i udekorowane sezonowymi owocami. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13483
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 120
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 290
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13483
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 120
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 290
Składniki
Do białek dodać sól i ubić, ale nie na sztywno. Porcjami, po łyżce, dodać cukier - cały czas ubijając. Wsypać cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszać.
Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia (zrobić coś w rodzaju niewielkich gniazd). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100-110 st. C i suszyć przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w środku na całą noc.
Udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.