Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny deserek.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104554
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104554
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy 24x24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Wykonanie masy: Zagotować 1 ¼ szklanki soku jabłkowego, a karpatkę rozpuścić w jednej szklance soku i wlać do gotującego soku jabłkowego i stale mieszając gotować przez 3 minuty. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić w poprzek na pół, nasączyć ponczem oba blaty i przełożyć masą( 1/3 masy zostawić na gorę placka) Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, polać gotowy placek i odstawić w chłodne miejsce.