Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt czekoladowy rzucany

Biszkopt czekoladowy rzucany

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 8147

Długo szukałam przepisu na idealny biszkopt do przełożenia tortu ja Taki który, nie opada, nie jest suchy ani zbyt słodki. W końcu na jakiejś grupie FB ktoś dodał ten przepis, spróbowałam i jest! Tylko z tego przepisu zawsze piekę. mam gwarancję, że nie opada. Na końcu strony zostawię link do mojego Instagrama, tam znajdziesz krótki filmik instruktażowy. Znajdziesz mnie pod nazwą: smacznie_na_talerzu Zapraszam również na mój kanał Youtube gdzie gromadzę również przepisy z filmikami! Serdecznie zapraszam!

Składniki

  • 270g drobnego cukru do wypieków
  • 7 całych jajek w temperaturze pokojowej
  • 210g mąki pszennej tortowej
  • 65g mąki ziemniaczanej
  • 25g kakao
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biszkopt czekoladowy rzucany

Przygotowanie

  1. Mąki połączyć, dodać kakao dobrze wymieszać i przesiać.

  2. Cukier oraz jajka umieścić w misie miksera i ubić na najwyższych obrotach na białą, puszystą masę (ok. 10minut).

  3. Dodać mąki i delikatnie wymieszać szpatułką do całkowitego połączenia

  4. Rant położyć na blaszce, dokładnie owinąć papierem do pieczenia wokół podstawy. Wlać masę.

  5. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec ok 45minut (do suchego patyczka).

  6. Po wyciągnięciu rzucić biszkopt wraz z blaszką z wysokości 20-30 cm aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i biszkopt nie opadł. Studzić na kracie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń