Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest banalna, na każde dodane jajko dodajemy odpowiednią ilość mąki i cukru. Uwaga biszkopt jest bez proszku do pieczenia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13232
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13232
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier małymi porcjami. Żółtka roztrzepujemy w miseczce i trochę napowietrzamy. Dodajemy do białek cieniutkim strumieniem. Chwilę mieszamy mikserem na małych obrotach, ale tylko do połączenia się składników. Mąki mieszamy razem i przesiewamy je przez sito. Dodajemy do masy jajecznej porcjami, po 2-3 łyżki. MIESZAMY RĘCZNIE. ŁYŻKĄ DREWNIANĄ OD DOŁU DO GÓRY. Gotowe.