Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest banalna, na każde dodane jajko dodajemy odpowiednią ilość mąki i cukru. Uwaga biszkopt jest bez proszku do pieczenia.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19753
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2897
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19753
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2897
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3979
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier małymi porcjami. Żółtka roztrzepujemy w miseczce i trochę napowietrzamy. Dodajemy do białek cieniutkim strumieniem. Chwilę mieszamy mikserem na małych obrotach, ale tylko do połączenia się składników. Mąki mieszamy razem i przesiewamy je przez sito. Dodajemy do masy jajecznej porcjami, po 2-3 łyżki. MIESZAMY RĘCZNIE. ŁYŻKĄ DREWNIANĄ OD DOŁU DO GÓRY. Gotowe.